Valborgsfirande

I Linköping är kanske inte Valborg så stort som i t.ex. Uppsala eller Lund, men det har tidigare funnits en stor Valborgstradition här som det finns lite kvar av.

Varje valborgsmässoafton så firar nationerna i Linköping (ihop med många andra studenter) Champagne-frukost med kubbspel i Trädgårdsföreningen. Därefter tågar vi med våra nationsfanor till Borggården och lyssnar på LiTHe Blås samt Lihkörens traditionella insjungning av våren. På kvällen kan det anordnas gemensam grillning el.dyl. och därefter brukar de som vill gå på Akuten, sjuksköterskornas kravall i Kårallen.

Västgöta Nation brukar även fira med en fest till äran av något i Sverige väldigt västgötskt, nämligen potatis. Det är nämligen så att den som jobbade hårdast med att få potatisen känd i Sverige var en man vid namn Jonas Alströmer, som föddes 1685 i Alingsås, och Alingsås ligger i, just det, Västergötland. Denna fest heter Knölafesten, och brukar hållas på kvällen denna dag. Ibland är det dock ändring på detta, kontakta Västgöta Nation om du vill veta mer.

Alla är givetvis välkomna att komma och fira Valborg med nationerna. Bara dyk upp i Trädgårdsföreningen med lite champagne och jordgubbar, vi är där våra fanor står, fram tills uttåget till Borggården.

Det förekommer också att några nationer anordnar resor till Valborgsfirandet i Uppsala.

Valborg 2015

Se event på Facebook [Västgöta Nation]

Valborg 2014

Se event på Facebook [Västgöta Nation]

Valborg 2012

Se event på Facebook [Västgöta Nation]

Valborg 2010

Så här såg Valborgsprogrammet ut 2010:

Valborg 2009

Så här såg Valborgsprogrammet ut 2009: